Preguntes Freqüents

ENTITATS SOCIALS

+ Un voluntari de la entitat podria anar a fer voluntariat a un altre centre (escola) i agafar el transport (autobús de l’escola) per fer l’acompanyament d’una persona amb discapcitat?
Si, esteu dins una pòlissa col.lectiva junt amb moltes altres entitats socials. No hi ha limitació física d’on pot anar un voluntari amb el que tingueu el contracte signat.
Cal enviar el contracte signat en PDF al llibre registre virtual i així poder tenir un registre extern amb la data i hora de d’alta o de la baixa. nomdelaentitatregistrevoluntaris@gmail.com (per exemple)
En cas d’un accident greu o en algún sinistre que pogués afectar al voluntari per la via de la responsabilitat civil o penal, tenir això serà el més important. És el que certificarà la data d’alta.
Però si teniu això ben resolt, tot es més fàcil. La llei també diu que no pot ser un voluntari “per tot”, cal que especifiqueu al contracte el màxim les seva participació, però en això hi ha moltes interpretacions diferents segons cada entitat.
Així que, poden anar on vulguin d’Espanya, també a altres entitats. Però només estareu tranquils del tot si teniu bé el “circuït documental”, tal com li vaig sentir a dir moltes vegades a un advocat especialista en voluntariat amb el que vaig fer algunes presentacions conjuntament per a les entitats socials.

Per últim una última reflexió, els voluntaris estaràn sempre coberts mentre estiguin fent el que l’entitat els hi va encarregar en el contracte, es un àmbit molt ampli, només limitat per vosaltres mateixos, a la pòlissa només diu durant les activitats encarregades. 
+ Polissa d'accidents lloguer de bicis en flota. Si afegim 1 tandem cal fer alguna ampliació?
No hi ha cap problema per afegir un tandem.
El que dona la cobertura d'accidents és el full d'inscripció o lloguer signat per el que lloga la bici, ja que és una pòlissa INNOMINADA.
És vital omplir-lo i al final d'any regularitzar bé la polissa.
El que hauria de dir es que la Responsabilitat Civil derivada de l'ús i la circul·lació recau exclusivament en el usuari.
Així com els danys, la pèrdua o el robatori.
Petit, abaix o al darrera..., pero hauria de sortir...
+ Pòlissa d'accidents CET. Els treballadors amb discapacitat en pràctiques a empreses ordinàries estan coberts?

Si, tot cobert per la RC.

En el conveni entre l'entitat i l’empresa també especifica que cobreix qualsevol accident que pugui patir l’alummne en les hores de pràctiques i els trajectes in-itinere.

Si, està cobert per la pòlissa del conveni CET, per evitar interpretacions en el trajecte in-itinere cobreix les 24h.

Amb la pòlissa d’accidents del CET seria suficient o s’ha de fer un específica?

Si és un treballador en TC-2 és suficient. En cas de despesses mèdiques, teniu la mutua d'accidents laborals.

Si feu un bon conveni, que cada parta assumeixi les seves responsabilitats, l'empresa ha d'assumir el seu i protegir-lo durant la seva estada.

VIDA SOLIDÀRIA

+ Quin estalvi em suposarà?
Al ser una assegurança de contractació col·lectiva, gaudeix d’un estalvi d’entre: un -40% i un -60% segons l’edat.
+ Col·laborar amb el Vida Solidària és fer una donació?
No te caràcter de donació per que es la companyia qui cedeix una part dels guanys obtinguts amb la pòlissa.
+ Les assegurances de Vida desgraven fiscalment?

L’assegurança de vida únicament és desgravable fiscalment en el cas de ser obligatòria per una hipoteca (es suma l’import de l’assegurança al import de l’hipoteca) i sempre i quan l’hipoteca sigui desgravable. Això depèn del següent:

  • Que el préstec hipotecari hagi estat destinat íntegrament a l'adquisició d'un habitatge. Les hipoteques per reunificar deutes, en la part que no corresponen a la compra d'un habitatge habitual, no són desgravables, per exemple.
  • Que l'habitatge adquirit sigui considerada un bé immoble. Les cases mòbils, per exemple, en ser considerats béns mobles no podrien deduir-se.
  • Que la compra de l'habitatge habitual hagi estat abans de l'1 de gener de 2013, ja que a partir d'aquesta data els préstecs hipotecaris sol·licitats no són desgravables.
  • Que l'immoble sigui l'habitatge habitual del hipotecat. Les hipoteques sobre segones residències, cases llogades a tercers i altres no desgraven a efecte de la deducció per adquisició d'habitatge habitual en l’ IRPF.
+ Quines condicions té la vostra pòlissa de Vida Solidària?
VIDA SOLIDÀRIA és una pòlissa de la modalitat ANUAL RENOVABLE
És a dir,que t’apliquen exactament el preu que et correspon per la teva edat i el capital assegurat que tens assegurat en cada renovació.
Per a millorar-la, li vàrem afegir una clàusula de RENOVACIÓ TÀCITA fins els 80 ANYS
Això vol dir que, independenment de l’estat de salut futur dels l’assegurats, la companyia està obligada a renovar si o si.
Cal tenir en compte que a resta de companyies amb pòlisses anuals renovables l’edat màxima d’una pòlissa de vida risc es de 65 ANYS, arribant a aquesta data automaticament s’anul·la la pòlissa.
URGÈNCIES 24H

    Financiado por la Unión Europea - NextGenerationEU
    Social Partners S.L. Corredoria d'Assegurances
    chevron-downcross-circle
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram